Praktijk KinderSpirit - Gezins- en KinderCoaching en Reading Apeldoorn
  • Home
  • Blog Praktijk KinderSpirit
  • Inspiratie
  • Artikelenpagina Praktijk KinderSpirit
    • De boodschappen van het kind(erspel)
    • Supermama's en Engeltjes
    • Stralen als een zonnetje: Je kind in zijn (spelende) kracht
    • Lachen met bomen en bellen
    • Spelend Wijs worden
    • Help, mama! Het stormt in mijn lijf! Tips bij overprikkeling van jouw hoog gevoelige kind.
    • Onder boosheid zit vaak veel onverwerkt verdriet
    • De geboorte van ouders en kinderen van deze tijd
    • Weer naar school! Help mama, ik kan niet slapen. Over hoog gevoelige kinderen fijn naar bed en school gaan.
    • Luister je? Tips om te luisteren en gehoord te worden als ouder en kind
    • All You Need Is Love... Pas als je van jezelf kunt houden, kan een ander van je houden
    • Hooggevoelige nieuwetijdskinderen en eetproblemen
    • Artikel Gezin in Beeld: In je Kracht staan - In Balans zijn met je energie

Blog KinderSpirit!

Welkom op mijn Blog!
Lees hier meer over mijzelf als Gezins- en KinderCoach en als moeder van twee dochters. Vind interessante artikelen over alles wat met PUUR opvoeden en voeding (zonder suikers en slechte toevoegingen) te maken heeft.

Ik wens je veel leesplezier en zie ook graag jouw reactie of vraag.
Liefs,
Angelique Essenstam

Meer over Gezins- en KinderCoaching

Chocolade zonder suiker om van te genieten!

13/12/2013

1 Comment

 
Foto
Niets lekkerder dan genieten van een heerlijk chocolaatje! Kan dat zonder suiker? Ja, echt wel! Zelfs mijn kinderen zijn er dol op en worden hier niet druk van. Daarbij is het ook nog leuk om samen te maken met je kinderen. Hierbij deel ik het recept dat ik deze week heb gedaan voor chocolaatjes waar je echt van mag genieten zonder een dosis suiker binnen te krijgen. Enjoy!

Het recept voor donkere chocolade 

- 125 ml gesmolten kokosolie (komt overeen met ± 116 gram kokosolie)
- 50 gram cacaopoeder
- 2/3 eetlepels honing met theelepeltje stevia (naar gelang jouw smaak)
– eventueel als vulling noten, rozijnen, kokoskaas, cranberry's, havermout (gemalen of grof), kokosrasp

Bereiding
Smelt de kokosolie op laag vuur en voeg cacaopoeder en de honing en stevia bij elkaar en meng tot het een egale massa is. Ik heb vervolgens in de vormpjes (ijsklontjesvorm of chocoladevormpjes) de vullingmix erin gedaan met eerst een laagje chocolade en ter afsluiting chocolade. Maar je kunt ook in het pannetje al je vulling toevoegen en mengen en bijvoorbeeld een reep maken...waar jij zin in hebt.


Het recept voor ''witte'' chocolade
- 125 ml gesmolten santen 
- 3 eetlepels honing met theelepeltje stevia (naar gelang jouw zoetsmaak)
- eventueel als vulling noten, rozijnen, kokoskaas, cranberry's, havermout (gemalen of grof), kokosrasp
De bereiding is hierbij eigenlijk hetzelfde...

Zet de chocolaatjes in wording in de vriezer (30 minuten) of koelkast (90 minuten), naar je erop kunt wachten...;-).

Daarna: Genieten en wat je over hebt, kun je bewaren in de koelkast (of diepvries). Liever niet op kamertemperatuur, want de kokosolie smelt dan, dus de chocolaatjes vallen dan snel uit elkaar.

P.S. wil je liever ander zoetmiddel gebruiken, dan kun je ook enkel stevia doen, of agave, ahorn, kokosbloesemsuiker (voor meer caramelsmaak ook)....probeer het vooral lekker uit!

1 Comment
Hookup Pennsylvania link
7/11/2022 02:37:10 am

Veryy nice blog you have here

Reply



Leave a Reply.

    Over mijzelf

    Moeder van twee meiden en een zoon, gelukkig getrouwd. Ik wil vanuit mijn Gezins- en Kinder Coaching, readings en energetisch werk ouder en kind weer laten stralen! Ik heb passie voor puur eten zonder suikers en toevoegingen en wil anderen graag inspireren. Maar ik laat me ook graag inspireren! 

    Archief

    September 2016
    Augustus 2016
    Januari 2016
    Oktober 2015
    Juni 2015
    April 2015
    December 2014
    September 2014
    Augustus 2014
    Juli 2014
    Juni 2014
    Mei 2014
    April 2014
    Maart 2014
    Februari 2014
    Januari 2014
    December 2013
    November 2013
    Oktober 2013
    September 2013

    Categorieen

    Alles
    Aarding
    Actie
    Adhd
    Alice In Wonderland
    Artikel
    Autisme
    Baby
    Baby Mir
    Bakken Zonder Suiker
    Balans
    Beelddenker
    Begin
    Behoefte
    Behoeften
    Bellen
    Bescherming
    Bewustwording
    Bezield Ouderschap
    Bezield Ouderschap
    Blog
    Boodschap Van Je Kind
    Boodschap Van Je Kind
    Chocolade
    Chocolade (suikervrij)
    Coaching
    Communicatie
    Eenheid
    Emoties
    Energie
    Eten
    Feestdagen
    Fluistersessie
    Gezin In Beeld
    Havermoutkoekjes
    Helend Verhaal
    Helend Verhaal
    Hooggevoelig
    Hoog Sensitief
    Hoog Sensitief
    Hsp
    Innerlijk Kind
    Innerlijk Kind
    Kid Skills
    Kinderen
    Kinderpad
    Kinderspel
    Kinderspirit
    Kind In Zijn Kracht
    Koekjes (suikervrij)
    Kracht
    Lichtfeest
    Lied
    Liedje
    Literatuur
    Luisteren
    Magazine
    Massage
    Mindfull
    Mir Methode
    Nieuwetijdskind
    Nieuwsbrief
    Nieuwsbrief Februari 2014
    Nieuwsbrief Januari 2014
    Nieuwsbrief Maart 2014
    Nieuwsbrief November 2013
    Nieuwsbrief Zomer 2014
    Oefening
    Onrust
    Ontspanning
    Ontwikkeling
    Ouderschap
    Pepernoten
    Praktijk Kinderspirit
    Prikkels
    Proces
    Reageren
    Recept
    Reinigen
    Rust
    School
    Sensitiviteit
    Sinterklaas
    Sint Maarten
    Slaapproblemen
    Slapen
    Spelen
    Spiegelen
    Sprookje
    Suikervrij
    Talenten
    Tekenen
    Vaardigheden
    Vakantie
    Valentijnsdag
    Vegan
    Verandering
    Vlinder
    Week Van De Opvoeding
    Wiebelkind
    Word Spelenderwijs
    Worteltaart
    Zielskinderen
    Zonnetjesspel

    RSS-feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.