
Het recept voor donkere chocolade
- 125 ml gesmolten kokosolie (komt overeen met ± 116 gram kokosolie)
- 50 gram cacaopoeder
- 2/3 eetlepels honing met theelepeltje stevia (naar gelang jouw smaak)
– eventueel als vulling noten, rozijnen, kokoskaas, cranberry's, havermout (gemalen of grof), kokosrasp
Bereiding
Smelt de kokosolie op laag vuur en voeg cacaopoeder en de honing en stevia bij elkaar en meng tot het een egale massa is. Ik heb vervolgens in de vormpjes (ijsklontjesvorm of chocoladevormpjes) de vullingmix erin gedaan met eerst een laagje chocolade en ter afsluiting chocolade. Maar je kunt ook in het pannetje al je vulling toevoegen en mengen en bijvoorbeeld een reep maken...waar jij zin in hebt.
Het recept voor ''witte'' chocolade
- 125 ml gesmolten santen
- 3 eetlepels honing met theelepeltje stevia (naar gelang jouw zoetsmaak)
- eventueel als vulling noten, rozijnen, kokoskaas, cranberry's, havermout (gemalen of grof), kokosrasp
De bereiding is hierbij eigenlijk hetzelfde...
Zet de chocolaatjes in wording in de vriezer (30 minuten) of koelkast (90 minuten), naar je erop kunt wachten...;-).
Daarna: Genieten en wat je over hebt, kun je bewaren in de koelkast (of diepvries). Liever niet op kamertemperatuur, want de kokosolie smelt dan, dus de chocolaatjes vallen dan snel uit elkaar.
P.S. wil je liever ander zoetmiddel gebruiken, dan kun je ook enkel stevia doen, of agave, ahorn, kokosbloesemsuiker (voor meer caramelsmaak ook)....probeer het vooral lekker uit!